Mayıs 2012
| Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 |
En son konular
Teksas Tribunu Efsane isimler
1 sayfadaki 1 sayfası • Paylaş •
Teksas Tribunu Efsane isimler

BURSASPORUN İLK AMİGOSU YAŞAR TURGUT GENÇ...
Bizler yeni nesil Bursaspor gönüllüleri olarak bugüne kadar yakından tanıma fırsatı bulamadığımız Amigo Yaşar Turgut Gençi biraz daha yakından tanımak istiyoruz. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz ?
Ben 1935 te İnegöl de doğdum. İnegölden Bursa ya 1952 senesinde geldim.27/10/1952 tarihinde Merinos fabrikasına girdim. Askere kadar Merinos ta hem çalıştım hem de güreş sporunu devam ettirdim. 57 ve 62 kilolarda 4 kez Bursa 1.si oldum. Serbest ve grekoromen dallarında,Türkiye Şampiyonasına katıldım ve kilomda Türkiye 4.sü oldum. O dönemde Merinos tan 23 kuruş saat ücreti alıyorduk.Kusura bakmayın, 182 kuruşla güreş sporu bu kadar olurdu. Çünkü sporcu dediğin adam, kahvaltısını iyi yapar ve yemeklerini düzenli yer.
Maçımıza 1 gün varken biz sabaha kadar uyumuyorduk. Maçta yapacağımız tezahüratları hazırlardık. Sabah olunca toplandığımız kahvelere giderdik. Namık Kemalde, Davutkadı da,Yıldırım da ve Devecioğlu mezarlığının yanında birer tane kahvemiz vardı.Bu Kahveleri gider orada ARKADAŞLAR BURSASPORUMUZUN ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇI VAR,ARABALAR HAZIR, BURSASPORU VE BENİ SEVEN OYUNU BIRAKSIN MAÇA GELSİN DERDİM.
O yıllarda Bursaspor sevgisi bir başkaydı. Tıklım tıklım kahveler boşalır herkes maça gelirdi. Birlik beraberlik vardı.
Ve maça giderdik. Mesela bu hafta sonu Galatasaray maçı var. Biz şöyle bir tezahüratla takımımızı desteklerdik.
Yeşil Beyaz formamız açar
Yeşil Beyaz formamız açar
Bursasporluyuz yıkılsa cihan
Bursasporluyuz yıkılsa cihan
Güm bom güm bom güm bom
Şutlar çekeriz
Güm bom güm bom güm bom
Şutlar çekeriz
Cim bom bom kalesini deler geçeriz
Cim bom bom kalesini deler geçeriz
Sağ açığımız Mesut çok yaman yaman
Sağ açığımız Mesut çok yaman yaman
Cim bom bom kalesini ediyor duman
Cim bom bom kalesini ediyor duman ( Amigo Yaşar ın heyecanla söylediği bu tezahüratın ses kaydı Grupceync Arşivinde bulunmaktadır.)
Maçta da bu tezahüratımızı gür bir sesle söylerdik. Bunun arkasından ben bir mani söylerdim mesela...Ama yine gür bir sesle...
Uludağ ın beyazı
Ovasının yeşili
Bursaspor çabuk ol
Gör rakibin işini
Forması yeşil beyaz
Takımlara verir ayaz
Maçı sona erince
Galiptir yeşil beyaz...
Maniden hemen sonra da yediden yetmişe herkesin ayağa kalkıp katıldığı BİR BABA HİNDİ tezahüratını yaptırırdım. Ben BİR BABA HİNDİ diye bağırdığım vakit bütün herkes iki yumruğunu da sıkarak ayağa kalkar ve HEEEEEY ALLAH diye bağırırdı. Bütün stadı inletirdik. Şimdi Türkiye ye mal oldu bu tezahürat... Eski bir tezahürat ama şarap gibi; gün geçtikçe değerleniyor.
Maç bitiminde 6 bin kişiyle birlikte ****** Anıtına kadar tezahüratlar eşliğinde yürüyüş yapardık. Hafta boyunca ise maç içindeki pozisyonları değerlendirirdik. Mesut nasıl çalım attı... Ersel nasıl ortaladı...

Similar topics» !!EFSANE REİS!! ((FATİH ÜNER))
» Teksas Tribunu Efsane isimler
» Teksas Katliamı
» Hulk Hogan Real American Şarkısı Efsane Şarkı...
» Teksas Tribunu Efsane isimler
» Teksas Katliamı
» Hulk Hogan Real American Şarkısı Efsane Şarkı...
1 sayfadaki 1 sayfası